Utvecklingsbalans

Ända sedan jag och min älskade reskamrat Per började hålla kurser för inre utveckling har vi gillat att ha balans mellan de olika ”benen” i människans liv: Det fysiska, det emotionella, det mentala och det andliga. Från början hette verksamheten Lyckow Bäckman 4 life (länken leder till den företagsinriktade delen av verksamheten som fortfarande bär det namnet), och fyran symboliserade dels, naturligtvis, det engelska ordet ”for” och dessa fyra aspekter av livet som alla behövs för att vi ska kunna leva i balans.

Den andliga aspekten hittar vi genom meditation och närvaro. Den mentala aspekten genom introspektion, uppmärksamhet och ”kognitiv egenterapi” i form av exempelvis Byron Katies The Work. Och den känslomässiga aspekten genom kroppsmedvetenhet (lustigt nog! :-)), andning, övningar och interaktion. Den fysiska aspekten har hittills handlat om fysisk energi, inre förankring och stabilitet – sådana saker. Vi själva var väldigt intresserade av kost och vilken effekt det vi äter har på oss, både fysiskt och psykiskt, men eftersom olika människor har olika fysisk konstitution och olika behov gick det aldrig riktigt att införliva några fysiska näringsråd som passade alla.

Förrän nu. Efter ett par års användning av ett särskilt näringstillskott inser vi att vi faktiskt hittat något som ”passar alla”. Och vi har förstått varför.

På systemnivå, alltså när det gäller en hel individ med en särskild kroppstyp, har vi olika behov. På organnivå, där kroppstypen kanske ger upphov till svagheter i vissa organ och överaktivitet i andra, har vi olika behov. Men på cellnivå är vi likadana allihop. På cellnivå behöver vi samma saker: Näring, syre och vatten. Det är ju ingen som säger: ”Nä, jag andas inte, det behöver inte jag”.

När vi ”upptäckte” den kroppsförankrade psykoterapin kändes det som att hitta en bortglömd skatt, ett slags aha och känslan av ”Wow, tänk om alla kunde få tillgång till det här!” Och nu känns det likadant: Ja, det är ju det här som saknats! Därför bjuder vi på tillskotten för den som vill under kurserna, och därför erbjuder jag nu paketet Hälsa inifrån och ut, med privatsessioner som inkluderar det rent fysiska måendet, med krämpor och obalanser, på en mer konkret fysisk nivå än tidigare. Evolutionen har ännu en gång tagit ett oväntat skutt, och verksamheten har blivit en ”fembent” organism! 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman