Tiden – ett slags kvant-vips

Och vips så var det höst. Jo, faktiskt. Krispigare luft, även om det kommer varma brittsommardagar. Och när jag plötsligt fick syn på min kalender stod det SEPTEMBER med stora bokstäver. Som vanligt blir reaktionen en märklig blandning av Va?! Redan? och Ja, det är väl dags nu. 

Jag gillar faktiskt hösten. Den känns ny. Jag gissar att det är alla år av skolstarter, nya böcker (ja, när jag gick i skolan fick vi faktiskt oftast nya böcker) och nytt veckoschema. Det sitter kvar någonstans i ryggmärgen och inspirerar, motiverar och expanderar 🙂 (För säkerhets skull måste jag tillägga att jag gillar sommaren också, oerhört mycket. Och våren. Och … ja, faktiskt vinter också, åtminstone till en början – och när det faktiskt är vinter. Men mer om det en annan gång.)

Goa-BjörnåkerUnder sommaren har vi hunnit med en Levande kraft steg I i härliga gröna Lundsbrunn. Vi har haft en enneagramhelg med deltagarna i utbildningen Egobitar på vårt älskade ”Goa Björnåker. Vi har vilat, planerat, fixat med trädgården och, i största allmänhet, haft semester – och som om det inte var lyxigt nog (även om vädret kanske inte helt motsvarade mina semesterdrömmar :P) väntar dessutom snart en resa till Madeira för att fira att vi inte bara har ett fantastiskt liv utan dessutom har haft det som äkta makar i precis tjugo år.

Jag har samma känsla här. Tjugo år – hur i all världen har det gått till? Vi är ju precis som när vi träffades, vi liksom. Å andra sidan kan jag se vårt liv tillsammans så här långt i ljuset av hur mycket vi gjort, hur många små och stora tidsåldrar vi gått igenom – liv på olika platser, med olika arbetssituationer och olika engagemang. Tiden är ett märkligt fenomen som tillåter så totalt olika upplevelser av precis samma sak, bara beroende på vilket perspektiv vi anlägger. Och när jag ser tillbaka på allt liv som varit ser jag också i ett helt nytt ljus hur jag bidragit till det som hänt, format min tillvaro och mina upplevelser, genom mina tankar, ord, beslut och begränsningar.

Vad gör du med din tid? Och viktigare, vad vill du göra med den? The Secret-killen James Arthur Ray skrev i boken Harmonisk rikedom att alla tänkbara verkligheter försiggår nu, sida vid sida, och att vi genom vårt sätt att vara, tänka och agera meddelar universum vilken av alla dessa verkligheter vi är intresserade av att delta i. Det är en tanke som tilltalar mig väldigt mycket, och med lite metaforisk frihet tror jag dessutom att det ligger väldigt mycket i den. Vilken frihet! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman