Kritiker och cheerleaders

I dagarna såddes fröet till en ny kurs. Sedan dess har jag vattnat en del, och nu har grodden tittat fram i ljuset. Kursen ifråga är Lär känna din inre cheerleader, en långhelg med fokus på den inre kritikern. Som kursnamnet antyder behöver den psykologiska funktion som vi kallar ”den inre kritikern” inte nödvändigtvis vara en kritiker. Själva funktionen finns ju inte där för att göra livet surt för oss – det synsättet funkar inte för mig. Varför skulle naturen – eller Gud eller evolutionen eller ett intelligent universum – ge oss egenskaper som gör livet krångligare och sämre? Varför skulle själva livet motverka sitt eget uttryck? Och ändå är det ju det som så ofta händer med den inre kritikern.

Kritiker-Cheerleader_symbolDet känns som ett fall av ”det verkade som en bra idé då”. Så vad kan ha varit poängen? Var gick det fel? Och mest intressant i sammanhanget – vilket utrymme finns det för oss att förändra och expandera? Vilka möjligheter har vi att omskola vår inre kritiker?

Kursen vi tagit fram har fått sitt namn för att vi ser möjligheten att börja använda psykologiska funktioner som utvecklats under årtusenden på ett nytt sätt. Vi behöver inte vänta på att evolutionen ska förändra grunderna i vår psykologi – vi kan utgå ifrån den befintliga grundenergin men ändå välja vart vi ska sätta kursen. Och det ska bli spännande att se hur resan förändras!

Kursen om den inre kritikern/cheerleadern äger rum på vår ”minikursgård” Björnåker utanför Lidköping. Du som varit med förr vet vad det innebär – högst sex deltagare, en informell energi, stillhet och närvaro och trygghet. Och den är öppen för alla, även den som inte träffat oss tidigare. Just nu finns vet vi inte när nästa kurs blir, så hör av dig om du är intresserad av att vara med!

Jag kommer också att fortsätta fundera över den inre kritikern här i bloggen. Om du är nyfiken men inte prenumererar på inläggen ännu – gå till startsidan och ange dina uppgifter i den gula rutan till höger ♥

Cicci-sign_2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman