(Hur) yogar du?

Jag tycker ibland att det är konstigt att jag inte yogar mer än jag gör. Jag är ju typiskt en sån som som ”borde” utöva yoga. Och det finns så mycket att välja bland – ibland känns det som om det dyker upp nya former och synteser nästan varje dag. Det verkar finnas något för alla smaker – snabbt eller långsamt, hård träning eller mjuk stretching. Eller vad sägs om den här sköna inspirationssnutten? 🙂

Om jag kunde göra Solhälsningen som den här kvinnan – med eller utan katt! – skulle jag nog vara nöjd för en stund! Som det ser ut (och tro mig– det ser betydligt stelare ut!) har jag prövat och blivit förtjust i klassisk hatha yoga, kundaliniyoga och yinyoga – mycket olika, men kompletterande, yogaformer. Men jag har förstås också märkt att själva yogaformen ibland är mindre viktig för mig än den som leder yogapasset. Och ibland har det kommit en vikarie på ett pass som skulle vara hatha yoga, och så blev det ashtanga i stället. Och det kändes också bra.

Det är nog så att jag gillar yoga, helt enkelt.
Jag kanske skulle göra det lite mer!

Yogar du? Hur yogar du? Hemma? Enstaka pass på gymmet? En eller flera fasta tider i veckan? Vilken sorts yoga passar dig bäst? Låt oss inspirera varandra!

6 responses to “(Hur) yogar du?

  1. Haha, kittyyoga vore något för mig! Annars har jag bara testat kundaliniyoga, vilket jag tyckte mycket om. Den är enkel. En termin gick jag, men nu har det inget blivit på ett halvår.

    Det finns både yin- och viryayoga här i stan (förutom ashtanga och bikram, vilka jag uppfattat som lite för fysiska för mig) Någon som testat viryayoga?

  2. Jag yogar inte just nu pga en skadad fot, men innan har jag yogat både hemma och gått kurser i olika typer av yoga. Jag tycker bäst om Yin och Hatha yoga, men har prövat det mesta. Känner att jag saknar yogan väldigt mycket nu när jag inte kunnat yoga på ca fyra månader. Min kropp och även min själ blir lugn, smidig och väldigt närvarande! Skulle också vilja yoga mer, gärna varje dag, men det kräver både disciplin och tid, som jag egentligen har men lägger på annat ex TV tittande, Facebook mm….. Har du inte tid eller möjlighet att gå en yogakurs kan jag varmt rekommendera yogaklasser.se! Massor av olika yogaklasser med olika fokus och med olika yogalärare. För visst är det så att olika yogalärare passar olika personer.

  3. Vad kul att du skriver om yoga, har precis varit på mitt andra pass i dag. Sommar yoga på logen och det känns riktigt bra. Enklare övning för oss nybörjare men lite blandad yoga och bla av Hatha.

  4. Har aldrig fått tummen ur och yogat hemma i Sverige men här i Singapore går jag två yogaklasser parallellt. (Här kan man inte välja vilket pass man känner för utan man skriver in sig för x antal ggr och så går man den tiden varje veck). Nåväl – jag kör Hahta yoga (60 min pass) och Gentle yoga (90 min pass). Trots titeln är Gentle yoga mycket mer fysiskt utmattande, man håller övningarna längre och är rätt slut efter passet. Hahta yogan känns mer som avsatt tid att hälsa på lite inne i sig själv. Rofyllt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman