Avslut – sorg eller möjlighet?

En av de stora vardagsutmaningarna i livet är att känna när någonting blivit färdigt, spelat ut sin roll. När vi fortsätter på grund av vana, för att hålla liv i ett ideal, för att vi har tagit fan (eller någon betydligt trevligare) i båten och minsann ska ro honom i land. En del av de saker jag äger, de aktiviteter jag ägnar mig åt, de personer jag umgås med finns i mitt liv för att stanna; andra gästspelar en längre eller kortare tid. Och många gånger – lite för ofta för egots smak – vet jag inte vilket som är vilket, förrän … ja, förrän det visar sig.

När jag liten började jag rida. Jag hade längtat så, och det kändes som om det var något magiskt med hästar. Efter ett tiotal år tog annat över uppmärksamheten, och jag slutade. Sedan återupptäckte jag min gamla hobby för ett par år sedan, och det var roligt på så många sätt. Och så nu, i förrgår, sa mitt inre tydligt ifrån att ridning inte är vad min kropp ska ägna sig åt just nu (även om hästarna fortfarande är lite magiska 😉 ).

Ibland bara vet man, och det är skönt. Det finns givetvis delar av mig som tycker att det känns lite sorgligt att sluta, att det är lite drastiskt, att ridningen är kul och ger mig massor. Jag har tusen argument för att fortsätta – att vi var några som lyckades skapa en specialgrupp på ridskolan i våras, att vi har en så bra lärare, att det vore roligt att fortsätta utvecklas, att man ska fokusera och inte hålla på och hoppa fram och tillbaka … och ändå finns det så tydligt inte plats för ridning just nu. Det är tid för andra saker.

Vad som ska komma i stället, eller vad som ska få mer plats, vet jag inte. Det ska bli spännande att se. Just nu vilar jag bara i mellanrummet.

Finns det saker i ditt liv som det blivit dags att säga farväl till? Som kanske har varit fantastiska, som kanske kommer att få en plats igen men som helt enkelt inte är för dig, just nu? Hur vet du att det är dags att släppa taget om dem? Eller är du inte säker?

Välkommen att kommentera och berätta hur det ser ut för dig.
Och du – dela gärna blogginlägget med dina vänner!

2 responses to “Avslut – sorg eller möjlighet?

  1. Lustigt att jag mitt i natten öppnar mailen och läser detta!! Har precis kommit hem från en tillställning med några vänner. Där var en kvinna med som jag känt i 40 år och umgåtts sporadiskt med under åren. Har på senare tid ifrågasatt vår vänskap för mig själv. Hon pratar illa om sina nära. Man, mamma, bror, svägerska. Har ett respektlöst sätt om man har andra värderingar än hon. Hon suger energi!! Bröt upp och sa tack för mig tidigare än jag tänkt för jag kände att diskussionen höll på att spåra ur. Känner helt klart att jag inte behöver henne i mitt liv. Så det är inte bara saker man behöver göra sig av med, även så kallade vänner som bara hänger kvar för ….. Ja vadå??

    1. Absolut – saker, aktiviteter, personer … Alltihop kan behöva ses över ibland 😉 Och visst ät det skönt när det sker liksom ”av sig självt”, när beslutet är spontant och samtidigt starkt förankrat inom en.

      Grattis – det låter skönt ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman