En kraftretreat ♥

Oj, vad tiden går! Här flyger dagarna fram och den – senaste helgen flög extra fort, eftersom, vi hade en introduktionsworkshop i enneagrammet på lördagen och en påfyllningsdag för våra tidigare Levande kraft-deltagare på söndagen. Båda dagarna var så härliga, och enneagramdagen – som jag satt ihop särskilt för den här gången – blev så lyckad. Jag älskar att ha det här jobbet! ♥

Nu kommer ett par veckor av lugn (åtminstone på jobbfronten; vi ska visst ha byggare hemma i veckan kom jag just ihåg), och sedan är det dags för årets första introduktionskurs Levande kraft – upptäck kraften. Just den i mars är lite speciell för oss, eftersom vi bara två dagar efter den håller årets steg III (The Power of Love) också. Det innebär en och en halv vecka av meditation, rörelse, andning, övningar, LIV och härliga upptäcktsresande i den inre världen, både nya bekantskaper och kära återseenden.

En kraftretreat. Det är vad man skulle kunna kalla introduktionskursen i Levande kraft. Varje deltagare har förstås sina egna skäl att åka på kursen, och de kommer också från vitt skilda livssituationer – egenföretagare, sjukskrivna, anställda, höginkomsttagare, låginkomsttagare och studenter – men det finns ändå vissa teman som återkommer hela tiden. Det handlar om att hitta tillbaka till livsglädjen, få kontakt med kraften som man anar finns där inne någonstans, skymd bakom måsten, självkritik och vanan att sätta oss själva längst ner på prioriteringslistan. Kanske handlar det om att ge plats åt sin inre längtan efter ett liv som vi har glömt bort att vi ville leva och börja ge mer plats åt den.

Variationen är en stor del av tjusningen. Människor som aldrig annars skulle ha träffats kommer samman under gemensamma förtecken – sin längtan efter ökad medvetenhet, självkännedom, kraft och livsglädje – och berikar varandras liv på ett sätt som ingen av oss hade kunnat tänka ut eller planera med avsikt. Det är fantastiskt att få vara med om det, gång på gång … och det är häpnadsväckande hur unika kurserna blir, även i de fall då det är ”samma” kurs, dvs steg I eller II. Steg III är ju ny varje år, även till sitt innehåll och fokus, och den är en magisk liten saga i sig. Men även våra I:or och II:or blir unika tack vare er kursdeltagare.

Det tackar vi för. Vi får så många uppskattande ord, utvärderingar, mejl och annat som visar hur tacksamma ni är – men jag vet inte om ni som deltar i kurserna riktigt kan förstå hur tacksamma vi är för att ni kommer till kurserna och gör det möjligt och meningsfullt för oss att göra det vi gör. Så här kommer ett hjärta till alla er som hittills deltagit i kurserna och till dig som kommer att göra det i framtiden – kanske redan nu i mars? Vi väntar med öppna armar, och kanske ses vi någon gång i framtiden ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman