Baklänges – en väg framåt

Hur är det, så här veckan före jul? Stressigt? Fridfullt? Den här tiden på året bjuder verkligen på rika möjligheter för båda delarna. Ofta ska vi hinna avsluta saker på jobbet – och, som en vän sa, det är intressant när man ska avsluta något som man inte ens hunnit påbörja. Vi ska planera inför helgerna. Var ska vi fira, och vilka ska vara med? Och är året verkligen redan slut? Vad har jag egentligen åstadkommit? Borde jag inte ha hunnit mer? Å andra sidan bjuder mörkret in till avslappning, läkning och förnyelse (åtminstone om vi kan tillåta oss att slå av på tempot). Levande ljus inbjuder till stillhet och reflektion, och mest överallt spelas det stämningsfulla julsånger.

Så är det fascinerande ofta, tycker jag. Samma förhållanden erbjuder avslappning, vila, expansion och glädje å ena sidan, och stress, spänningar och oro å den andra. Jag har blivit uppmärksam på det i dagarna – hur lätt det är att genuin entusiasm och ivern att ta tag i något kan halka över i en lätt manisk, stressande energi. Då är det viktigt att hitta fötterna igen ♥

Hur vill du leva? Och vad måste ske innan du kan börja leva som du vill? Kan du faktiskt börja ”förändra baklänges”, som jag skriver om i min bok Din personliga energi? Vi tror så ofta att vi ska kunna vänta på en viss utveckling för att sedan bli lyckliga. Men motsatsen är minst lika sann. Så även om det är i närheten av årsskiftet kanske det inte behöver handla om att avlägga löften (som många ändå har brutit innan utgången av januari) … utan låt det handla om hur du faktiskt vill leva. För min del känns det som om det kommande året bär en del nyheter, förändring och expansion i sitt sköte – och det erbjuder rika möjligheter att både våga göra nya saker och att andas och komma ihåg ihåg fötterna!

Manniskan-tycks-vara

Vad skulle hända om du började tro på att det är du som förändrar dina omständigheter, inte omständigheterna som förändrar dig? Vad skulle du säga ja till? Vad skulle du rensa bort? Och skulle det se annorlunda ut än det gör idag? Dröm sött, och ha en härlig, härlig jul- och nyårshelg!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publicerad av Cicci Lyckow Bäckman